Nieuwsbrief 33 Laatste uitgave. 

Dit is de laatste nieuwsbrief vaan Managementconsult.nl. We hebben ervoor gekozen om onze klanten via andere bronnen op de hoogte te houden van onze ontwikkelingen. Anno 2017


Inhoud

De volgende thema's komen in deze nieuwsbrief aan bod:

  1. Talenten Motivatie Assessment neemt grote vlucht
  2. Training 'Adviesvaardigheden voor de interne adviseur'
  3. Nieuwe site Managementconsult.nl

1. Talenten Motivatie Assessment neemt grote vlucht

Het TMA is een online-tool die het mogelijk maakt om goed zicht te krijgen op de talenten van een medewerker en het is ook eenvoudig om een matchmatrix te maken met de functie. Daarmee heeft de manager een praktisch instrument erbij om de bodem te leggen onder functionering, coaching- en POP-gesprekken.

Interview met Herman Marissen, trainer en coach bij Managementconsult.nl.

"Het TMA als online testinstrument is in onze organisatie een instrument dat we steeds meer inzetten bij training en coaching."

"Het TMA is ontwikkeld als werving en selectie-instrument om snel en eenvoudig de talenten en motivatie van sollicitanten in beeld te brengen. Met het profiel van de aankomende medewerker en het ideale job profiel kan snel een match gemaakt worden die veel informatie oplevert voor het opvolgende sollicitatiegesprek. De ervaring bij ons en onze klanten zijn zondermeer positief te noemen."

"In de afgelopen tijd zijn we het TMA ook steeds vaker als tool gaan inzetten bij inhouse trainingen. Alle deelnemers vullen van te voren de online test in en bij aanvang van de training is er middels de rapportage al veel houvast om een vliegende start te maken. De rapportage van het eigen persoonsprofiel wordt dan aanleiding om te bekijken welke talenten van invloed zijn op de te trainen competenties en welke extra doelen dit voor de training oplevert."

"Dat doen we ook standaard bij onze individuele coaching trajecten. Het TMA levert zo veel informatie over de talenten en de positie in het werk van de coachee op dat hier gelijk 1 a 2 coachingsessies winst mee geboekt kan worden. De vertaalslag van talent naar werkuitvoering ligt zo voor de hand en er is zo veel herkenning bij coach en coachee dat de doelen voor de coaching en de achterliggende problematiek snel duidelijk worden."

Klik hier voor een demorapport van een TMA.

U vindt hier een aanvullend demorapport voor de expert (coach, manager, recruiter)

Interesse?

Bel voor een demo of proef TMA naar 077 - 472 9099 of neem contact op via onze website.

2. Adviesvaardigheden voor de interne adviseur

Herkent u dit?

Veel interne adviseurs of stafmedewerkers merken dat het soms moeilijk is hun adviezen geaccepteerd te krijgen. De opdracht verdwijnt in de bureaulade. Technisch is het een goed advies, maar de opdrachtgever wil er toch niet echt aan of brengt op het laatste moment veranderingen aan...

Daar zijn diverse oorzaken voor aan te wijzen die vaak niet liggen op het technische of inhoudelijke vlak van het advies.

Deze training is erop gericht om uw adviezen vaker, beter en meer geaccepteerd te krijgen.

De nadruk ligt hierbij niet op de inhoud van het advies, maar op de communicatieve zijde: hoe een technisch/commercieel advies over te dragen en geaccepteerd te krijgen in de eigen organisatie. Dus het committment tussen klant en adviseur.

De klantrelatie in alle fasen van het advies staat centraal. Ingegaan wordt op nieuwe vormen van het intakegesprek, het verkrijgen van vertrouwen, de analysefase, de diagnosefase, hoe deze adviezen geaccepteerd en doorgevoerd te krijgen.

Locatie: Kapellerput.
Regelmatig als beste traininglocatie genomineerd en benoemd.
Wij maken er graag gebruik van.

Adres: Conferentiecentrum Kapellerput
Somerenseweg 100, Heeze
Tel.: 040 - 2241922
Fax: 040 - 2265447
Email: info@kapellerput.nl

Er zijn ook overnachtingsmogelijkheden.

Data

De cursus duurt 4 dagen. U ontvangt 3 weken voor de start documentatie en inlogcodes voor de competentietest. Data kunnen in overleg vastgesteld worden.

Klik hier voor meer informatie over deze training.

3. Nieuwe website

Om u nog beter van dienst te zijn gaan we deze site binnenkort helemaal updaten. overzichtelijker vormgeven en extra functionaliteit zijn de doelen. Alles in het kader van duidelijkheid, gemak en overzicht. Onze site is in de loop der jaren zo gegroeid dat hier behoefte aan is bij ons en onze klanten. Uw suggesties zijn welkom.

Meld u ook aan

Bent u ook ge´nteresseerd in het laatste nieuws of bruikbare tips op het gebied van people management, dan is onze nieuwsbrief er ook voor u.

Klik hier om u gratis aan te melden voor deze nieuwsbrief.