Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Een systematische benadering van ontwikkeltrajecten voor medewerkers.

Functioneringsgesprekken zijn vooral bedoeld om een medewerker te volgen en te begeleiden in zijn/haar competentieontwikkeling. Er zijn een aantal hoofdzaken die hierbij aan de orde komen:

  • Communicatie: achtergronden, theorie en praktijk van verbale en non-verbale communicatie
  • Competenties ontwikkelen en succescompetenties definiëren.
  • Motivatie: drijfveren en medewerkers motiveren
  • Professionele tweegesprekken: functionerings- en beoordelingsgesprekken

Doelgroep

Deze training is speciaal voor leidinggevers die functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren met de medewerkers van hun eigen team.

Opzet

De cursus bestaat uit meerdere modules, hierdoor kan de deelnemer in de tussenliggende periode diverse taken uitvoeren.

Cursusinhoud

Tijdens de training leert u om competentiegerichte verbeteracties met medewerkers te ontwikkelen en deze acties te betrekken bij beoordelingsgesprekken.

Tijdens de functioneringgesprekken zoals wij die trainen wordt een basis gelegd voor opvolgende coachingsgesprekken. De medewerker maakt samen met zijn directe leidinggever afspraken om doelen verder te concretiseren en daarop regelmatig terug te komen via individuele coachingsgesprekken waarin het Persoonlijk Ontwikkelplan centraal staat.

Het doel, de voorbereiding van het gesprek, rollen en gedrag tijdens het gesprek, de valkuilen, het onderhandelen en de besluitvorming komen aan de orde via rollenspellen en videofeedback.

Programma

De training start met een 360 graden feedbacktest speciaal gericht op uw competenties in deze gespreksvoering. Deze vult u, van tevoren, zelf in via onze testportal.

Met de interpretatie van de uitslag starten we de training. U krijgt gelijk zicht op uw sterke en zwakke competenties rond uw adviesvaardigheden. Dat geeft u en ons de mogelijkheid doelgericht de training in te vullen.

  • Een training met veel praktische cases uit uw eigen praktijk.
  • Bij aanvang inventariseren we ook de praktijksituaties bij de deelnemers.
    Deze zijn aanleiding om praktijkcases verder uit te werken.
  • De theorie wordt aan deze cases gekoppeld en de deelnemers oefenen met elkaar. Deze situaties worden nauwkeurig geëvalueerd.
  • Tussen de twee blokken voert u een aantal opdrachten op uw werkplek door. Deze worden in het laatste blok geëvalueerd.

Planning

Locatie: Conferentiecentrum Kapellerput
Somerenseweg 100,
5991 TN Heeze
Tel.: 040 – 226 1439
Fax.: 040 – 226 5447
Email: info@kapellerput.nl

Er zijn ook mogelijkheden voor overnachtingsarrangementen. De toeslag hiervoor bedraagt ongeveer € 120,– per overnachting met ontbijt. De reservering moet u zelf regelen met Kapellerput.

Weet u dat het ook mogelijk is om met minimaal 4 deelnemers uit uw organisatie deze training geheel op maat bij u uit te voeren? Speciaal in een werkvorm geschikt voor kleine groepen.

Data

Datum in overleg.
De cursus duurt 4 dagen. U ontvangt 3 weken voor de start de documentatie met inlogcodes voor de competentietest. U hebt dan voldoende tijd om anderen uit te nodigen om de test over u in te vullen en dat ook zelf te doen.

Nog onbekend 09.00 – 17.00 uur Dag 1

Nog onbekend 09.00 – 17.00 uur Dag 2

Nog onbekend 09.00 – 17.00 uur Dag 3

Nog onbekend 09.00 – 17.00 uur Dag 4

Kosten

Voor deze 8 dagdelen betaalt u € 1.950,–, ex. BTW en inclusief de test ter waarde van € 375,–.

 

Méér weten?